IJP PRAHOVA.REZULTATELE ACŢIUNILOR DIN DATA DE 7 OCTOMBRIE 2022
La data de 7 octombrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate 4 acţiuni punctuale în municipiul Ploieşti, pe raza comunei Podenii Noi, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.
 
Astfel, poliţişti rutieri prahoveni au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în vederea combaterii accidentelor produse pe fondul consumului de alcool, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere ce au avut ca principală cauză neacordarea de prioritate pietonilor, dar şi pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.
 
De asemenea, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au desfăşurat o acţiune în zona centrală a municipiului Ploieşti, pentru identificarea şi sancţionarea personalului de pază care nu îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu, ori le îndeplineşte în mod defectuos.
 
Astfel, în cadrul acestei acţiuni au fost verificate 14 unităţi cu pază umană, fiind aplicate 9 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.333/2003 şi conform HG 301/2012, în valoare totală de 1.100 de lei.
În cadrul celor 4 acţiuni, au fost legitimate 210 persoane şi au fost controlate 165 de autovehicule, fiind totodată efectuate 53 de testări cu aparatul etilotest. 
În perioada menţionată, au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale, în  valoare de 21.180 de lei.
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
Foto ilustrativ