Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a fost implicat în evenimentul ”Ştafeta Veteranilor – Ediţia a IX-a”
În data de 6 octombrie 2022 Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a fost implicat în evenimentul ”Ştafeta Veteranilor – Ediţia a IX-a”, organizat de către Asociaţia Invictus România.
 
Misiunea voluntarilor Invictus este de a desfăşura activităţi umanitare cu ocazia zilelor cu semnificaţie istorică, pentru strângerea de fonduri în scopul de a trimite luptători răniţi în Afghanistan sau Irak la competiţii paralimpice.
 
”Ştafeta veteranilor” este un eveniment anual aflat la a IX-a ediţie şi este o acţiune desfăşurată la nivel naţional care integrează eforturile a peste 500 de atleţi de a acoperi peste 3300 km de alergare, în scopul promovării valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României. 
 
Răspunzând pozitiv invitaţiei Asociaţiei Invictus România, unitatea penitenciară a asigurat prezenţa unui membru al personalului care a însoţit ştafeta, pe raza Municipiului Ploieşti, pe o distanţă de aproximativ 8 km, având ca punct de plecare Monumentul Eroilor din apropierea Gării de Sud.
 
Cu acest prilej, conducerea unităţii penitenciare subliniază faptul că instituţia custodială este un serviciu aflat în slujba comunităţii şi reiterează importanţa dezvoltării de parteneriate în activităţi de promovare a valorilor sociale.
 
Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou