Misiuni ale ISU Prahova in perioada 3 – 4 octombrie 2022
În perioada 03 – 04 octombrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 30 misiuni, dintre care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 18 cazuri SMURD.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 19 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru lichidarea a 3 incendii (unul la un coş de fum, iar celelalte au izbucnit la un autoturism şi, respectiv, la un utilaj agricol) şi au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere petrecute în comunele Floreşti, pe DN 1, şi Ariceştii Rahtivani, sat Buda, precum şi la un accident feroviar produs în comuna Vărbilău.
În acest ultim eveniment au fost implicate un tren şi un autoturism.
Din fericire, coliziunea a fost minoră, evenimentul nefiind soldat cu victime.  În autoturism se afla doar şoferul, care a refuzat transportul la spital.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
A venit toamna şi, odată cu ea, petrecem mai mult timp în casele noastre.
Pe lângă curăţenia de toamnă, asigură-te că:
 Apelezi la un hornar autorizat pentru curăţarea coşului de fum!
 Verifici sobele pentru depistarea eventualelor fisuri, crăpături sau alte nereguli şi rezolvi defecţiunile constatate pentru a asigura funcţionarea normală a acestora!
 Pregăteşti instalaţia electrică dacă ştii că vei folosi alte mijloace de încălzire - calorifere electrice, radiatoare etc. 
 Îţi faci provizii de lemne potrivite pentru arderea în sobă şi nu foloseşti alte substanţe combustibile.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
 
Foto ilustrativ