POLITIA LOCALA PLOIESTI.Sinteză activităţi CIRCULAŢIE PE DRUMURILE PUBLICE - septembrie 2022

625 de conducători auto au fost verificaţi în cursul lunii septembrie 2022 de către poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice, iar 523 dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 132.300 lei.

Abaterile constatate şi sancţionate au avut ca obiect nerespectarea prevederilor legale privind:

- oprirea, staţionarea şi accesul interzis (O.U.G nr. 195/2002);

- transportul de persoane cu microbuze sau autobuze (cu excepţia autovehiculelor S.C. T.C.E. S.A.) fără autorizaţie de circulaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti, utilizarea altor terminale, circulaţia autovehiculelor pe alte trasee şi oprirea în alte staţii decât cele stabilite de Consiliul Local (H.C.L. nr. 228/2006);

- circulaţia cu autovehicule având masa maximă mai mare de 3,5 tone (H.C.L. 131/2011);

- parcarea autoutilitarelor (autovehicule transport marfă), inclusiv vehicule care intră în categoria remorcă/semiremorcă, în parcările de reşedinţă şi de domiciliu din municipiul Ploieşti (H.C.L. nr. 324/2022).

Poliţiştii locali au soluţionat 497 de sesizări scrise/telefonice, au asigurat măsuri specifice la 7 accidente soldate cu pagube materiale şi au dispus ridicarea unui număr de 32 de autovehicule.

De asemenea, s-a asigurat fluenţa circulaţiei rutiere şi pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, str. C. D. Gherea, B-dul Republicii şi în zona Gării de Sud, în zonele în care s-au efecutat revizii la sistemul de semaforizare, precum şi la activităţile organizate la nivelul municipiului Ploieşti.

Prin acţiunile desfăşurate în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să asigure, conform competenţelor legale, un climat de siguranţă rutieră şi pietonală pentru cetăţeni.

Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.

Foto ilustrativ/Politia Locala Ploiesti