Soferi din Prahova cercetaţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de prelevare mostre biologice de sânge
La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 1:45, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti, în timp ce desfasurau activităţi de poliţie rutieră pe DJ 101i din comuna Filipeştii de Pădure, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Diţeşti către Sat Minieri. 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,50 mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 3.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului, au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bulevardului Independenţei din direcţia Centru către Gara de Sud. 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 62 de ani, din municipiul Ploieşti, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,62 mg/L alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală de specialitate, unde în prezenţa medicului de gardă a refuzat sa-i fie prelevate probe biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ