Pericol pe şoselele din Prahova.Constatările poliţiştilor rutieri prahoveni din ultimele 24 de ore
La data de 2 octombrie, în jurul orei 05:00 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Refractării din comuna Bucov a avut loc un accident rutier între două autoturisme, soldat cu pagube materiale, unul dintre şoferi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, în urma accidentului nefiind înregistrate victime. 
Totodată, unul dintre şoferi, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Ploieşti a plecat de la faţa locului, fiind depistat ulterior de către poliţişti în incinta unui local din apropierea producerii evenimentului.
Întrucât bărbatul mai sus menţionat emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, unde, de asemena a refuzat prelevarea.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
Tot ieri, 2 octombrie a.c., în jurul orei 08:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Bulevardul Carol I, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani. 
Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
În jurul orei 08:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului, au observant un autoturism care se deplasa pe strada Crivăţului, care, la vederea echipajului de poliţie a demarat către strada Văleni.   
Astfel, poliţiştii au pornit în urmărirea conducătorului auto, care a fost oprit în trafic în zona intersecţiei cu strada Gheorghe Doja. 
La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiu.  
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Păcureţi, au oprit, pentru control, la interescţia DJ 100M cu DC 46, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comună, care circula către comuna Şoimari. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
La scurt timp, în jurul orei 10:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe strada Calea Moroieni, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din staţiune, care circula din direcţia Drumului Naţional 1. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În toate cele 3 cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Ulterior, în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza satului Vărbilău, au oprit, pentru control, un moped care nu avea montată plăcuţa cu numărul de înmatriculare. 
Conducătorul moped-ului a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Maramureş, declarând faptul că autovehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat, fiind tocmai cumpărat şi nu deţine documente pentru acesta. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în cauză nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea sau punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
 
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova