European School Sport Day, alături de jandarmii prahoveni
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova a participat (sambata)  alături de Clubul Sportiv "Ambiţia Mădălin" al cărui antrenor esteplutonier adjutant Tănase Mădălin, la sediul Liceului Tehnologic "Constantin Cantacuzino" din oraşul Băicoi, în urma invitaţiei conducerii instituţiei de învăţământ, cu prilejul "European School Sport Day".
Acest eveniment a avut menirea să promoveze sportul şi activitatea fizică în contextul organizării Săptămânii Europene a Sportului.
Colegii noştri jandarmi au fost întâmpinaţi de elevi cu foarte mult entuziasm, astfel că prin discuţiile libere purtate împreună, le-au fost prezentate situaţii preventiv-educative adaptate vârstei lor, precum prevenirea violenţei în şcoli, consumul de alcool şi fumatul la vârste fragede, adolescenţa şi anturajul nefast, fenomenul de bullying în rândul elevilor, consumul de substanţe interzise sau vulnerabilităţile şi riscurile din mediul online.
Elevii au fost încurajaţi să dialogheze permanent cu părinţii sau profesorii şi la nevoie să ceară sprijin acestora, asigurându-i totodată că au suportul nostru permanent în situaţii ce ţin de ordinea şi siguranţa publică.
De asemenea, membrii Clubului Sportiv "Ambiţia Mădălin" le-au pregătit câteva exerciţii demonstrative, îndemnându-i pe copii la o viaţă activă prin participarea la activităţi sportive.
Ca mulţumire pentru participarea jandarmilor prahoveni şi a membrilor clubului sportiv la acest eveniment, cei mici ne-au prezentat anumite probe sportive iar cei mari ne-au încântat privirile cu dansuri susţinute de aceştia, demonstrând faptul că promovează activităţile sportive, precum şi un mod de viaţă sănatos.
Să nu îl uităm pe "Tuz", care de la prima vedere i-a captivat pe copii, câinele nostru de serviciu fiind în centrul atenţiei.
Alături de copii ne-am bucurat de porumbei, ca simbol al păcii, reprezentând puritate, armonie şi prietenie.
În încheiere, jandarmii montani le-au prezentat elevilor ţinuta şi dotarea necesară la intervenţii, sfaturi privind echiparea în zona montană şi alegerea traseelor turistice precum şi modul de utilizare a terminalului mobil în cazul unui apel prin serviciul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.
 
Sursa si foto:IJJ Prahova