Constatări ale  poliţiştilor rutieri prahoveni in ultimele 24 de ore
La data de 1 octombrie, în jurul orei 07:30 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Podul Înalt din municipiul Ploieşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Brazi, care circula din direcţia străzii Gheorge Grigore Cantacuzino către strada Malu Roşu. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
La data de 1 octombrie, în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă, au fost sesizaţi despre faptul că pe DJ 101 D, în comuna Bărcăneşti s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, între două autoturisme care circulau pe aceeaşi direcţie de deplasare. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, reieşind faptul că un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Brazi ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar pe direcţia Ploieşti către Bucureşti. 
 
În urma impactului, nu au rezultat victime. 
 
Întrucât bărbatul în vârstă de 46 de ani, din comuna Brazi emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Ulterior, în jurul orei 22:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Surani au oprit, pentru control, pe DJ 100, un autoturism care circula către comuna Şoimari, condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Ploieşti. 
 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Tot seara trecută,  în jurul orei 23:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Azuga, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza staţiunii au oprit, pentru control, pe Drumul Naţional 1, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din municipiul Bucureşti. 
 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului,  bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care au fost interogate bazele de date constatându-se faptul că în urmă cu aproximativ o oră a fost depistat conducând pe raza staţiunii Buşteni sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a fost reţinut permisul de conducere. 
 
Totodată, poliţiştii au testat tânărul cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Drumul Naţional 1, în staţiune, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din judeţul Braşov.
 
În urma verificării documentelor solicitate precum şi în urma interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie a autovehiculului este expirată de la sfârşitul lunii trecute. 
 
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducere unui vehicul neînmatriculat.
 
Sursa :IJP Prahova
Foto ilustrativ