INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI
 
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 12:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Oituz din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din oraş. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că autoturismul nu a fost înmatriculat de la data radierii din Germania.   
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat. 
 
La data de 1 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiilor orăşeneşti Băicoi şi Vălenii de Munte, în jurul orei 01:00, au depistat doi bărbaţi care conduceau un moped, respectiv un ATV, deşi autovehiculele nu erau înmatriculate. 
Astfel, în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţie oraşului Băicoi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza oraşului, au oprit, pentru control, pe strada Independenţei, un moped condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din oraş.
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autovehiculului, bărbatul nu a putut prezenta niciun document, motiv pentru care au fost efectuate verificări în bazele de date rezultând faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere, iar mopedul nu avea număr de înregistrare. 
Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Ulterior, în jurul orei 01:30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti au depistat un alt bărbat în vârstă de 25 de ani, din comuna Podenii Noi, care conducea un ATV pe DJ 100 M, în comuna Şoimari, care, de asemenea nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul pe care îl conducea nu era înregistrat. 
 
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat. 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 04:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă, au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1 A, în comuna Izvoarele s-a produs un accident rutier între două autoturisme. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, constatând faptul că, un tânăr în varstă de 19 ani, din comuna Izvoarele în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 1 A, într-o curbă la dreapta ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism care se afla staţionat în afara părţii carosabile. 
 
În urma impactului, nu au rezultat victime. 
 
Întrucât din discuţiile purtate cu bărbatul, poliţiştii au constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursă:IJP Prahova