POLIŢIŞTII PRAHOVENI SUNT PREZENŢI, ÎN PERMANENŢĂ PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEŢ
La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina şi poliţiilor orăşeneşti Azuga, Băicoi, Breaza, Buşteni, Comarnic şi Sinaia au desfăşurat o acţiune cu forţe mărite pe raza municipiului Câmpina şi pe raza comunelor Poiana Câmpina şi Brebu, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
 
Scopul acţiunii a fost acela de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care depăşesc regimul legal de viteză, dar şi pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. 
 
În acest context, cei peste 25 de poliţişti au acţionat în mai multe puncte, controlând 235 de autovehicule dintre care, 10 motociclete. 
 
Cu ocazia controalelor efectuate în trafic au fost efectuate 103 testări cu aparatul etilotest, dar şi 5 cu aparatul DrugTest, în vederea combaterii accidentelor care au drept cauză de producere conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv.
 
De asemenea, au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 26 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, 12 pentru neportul centrii de siguranţă, dar şi 3 pentru constatarea valabilităţii inspecţiei tehnice periodice expirate. 
 
Valoarea sancţiunilor este de peste 16.500 de lei. 
 
Poliţiştii rutieri prahoveni se află în permanenţă pe drumurile publice din judeţ pentru a reduce riscul victimizării prin accidente rutiere.
Sursă:IJP Prahova