ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN PRAHOVA
Ieri, 28 septembrie a.c., în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au fost organizate mai multe acţiuni pe raza municipiului Ploieşti şi pe raza oraşelor Slănic şi Plopeni.
 
Acţiunile au avut drept obiective prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracţionale, prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, precum şi verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care efectuează depăşiri neregulamentare.
 
În cadrul acţiunilor au fost angrenaţi peste 45 de poliţişti care au legitimat aproximativ 150  de persoane şi au controlat peste 140 de autovehicule.
 
Astfel, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţinale, dintre care, 65 conform OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 7 conform Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
 
Valoarea tuturor sancţiunilor este de aproximativ 20.100 de lei. 
 
Au fost efectuate peste 35 de testări cu aparatul etilotest. 
 
Precizăm faptul că astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova în vederea menţinerii unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ