ISU PRAHOVA. Misiuni din perioada 27 – 28 septembrie 2022
În perioada 27 – 28 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 39 misiuni, dintre care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 25 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control. 
Pompierii prahoveni au fost în alertă marţi, în jurul orei 17:00, după un anunţ referitor la un incendiu care a cuprins un apartament de la etajul 4 al unui bloc din municipiul Ploieşti, str. Mihai Bravu. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, o autoscară de salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD. S-a acţionat de îndată pentru evacuarea celor 5 persoane aflate în imobil şi, din fericire, nu au existat victime. Din primele cercetări, se pare că flăcările au izbucnit din cauza unei candele care a fost lăsată să ardă nesupravegheată.
Echipajele de salvatori au acţionat şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocări persoane din locuinţe, transportarea unei persoane nedeplasabile etc. 
De asemenea, 27 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. 
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 6 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au fost transportate la spital.
 
Echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.