Misiuni ISU Prahova in perioada  26 – 27 septembrie 2022
În perioada 26 – 27 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 42 misiuni, dintre care 16 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 25 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control. 
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii (un incendiu la o locuinţă, iar celelalte au fost incendii de vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocări persoane din locuinţe, transportarea unei persoane nedeplasabile etc. 
De asemenea, 22 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. 
Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a 5 accidente rutiere, în municipiul Ploieşti şi în localităţile Râfov, Puchenii Moşneni, Fântânele şi Păuleşti, în urma cărora 3 persoane au fost transportate la spital.
Totodată, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, una în localitatea Lipăneşti, iar cea de a doua la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Readucem în atenţia populaţiei următoarele recomandări:
Este INTERZIS să faceţi foc deschis pentru arderea vegetaţiei uscate!
Chiar dacă vorbim despre mirişti, terenuri agricol sau pajişti, incendierea acestora pentru a scăpa de resturile vegetale este strict interzisă şi se pedepseşte prin lege!
Dacă încălcaţi această prevedere puteţi fi sancţionaţi cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, iar firmele vor primi amenzi cuprinse între 25.000 lei şi 50.000 lei!
Nu uitaţi: focul se extinde cu repeziciune, mai ales dacă bate vântul, şi poate pune în pericol viaţa voastră şi a celor dragi!
Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. 
 
Sursa:ISU Prahova