JUDETUL PRAHOVA.Infracţiuni la regimul rutier
La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe DC 100 C, în comuna Fulga, în cadrul unei acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, aparatul radar a înregistrat un autoturism al cărui conducător auto circula cu viteza de 103 km/h.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de  45 de ani, din staţiunea Buşteni.
 
Întrucât la înmânarea documentelor, bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Ulterior, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza comunei Talea, au oprit, pentru control, un ATV care nu avea montată plăcuţa cu numărul de înmatriculare. 
Conducătorul ATV-ului a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 48 de ani, din comună, care a declarat că ATV-ul ce care îl conduce nu este înmatriculat sau înregistrat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
Seara trecută, în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Păcureţi, sat Matiţa ar fi avut loc un accident rutier. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând faptul că în timp ce se deplasa pe DC 46, din comuna Păcureţi, un bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în comuna Şoimari, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă, ulterior plonjând în albia râului Sărăţel. 
În urma evenimentului rutier, nu au fost înregistrate victime. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Foto ilustrativ
 
Sursă:IJP Prahova