CONTINUĂ ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR RUTIERI PE RAZA MUNICIPIULUI PLOIESTI  PLOIEŞTI
În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.30-1.00, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au continuat acţiunile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor, dar şi pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.
În acest context, au fost controlate 34 de autovehicule şi au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest.
De asemenea, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care: 
Comportament agresiv în trafic = 5 
Încălcare marcaj continuu =1
Dispozitive neomologate = 2
Folii neomologate = 1
Alte abateri OUG nr.195/2002 =4
Valoarea sancţiunilor este de 7.525 de lei.
În cadrul acţiunii, a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier.
Totodată, au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
Exemple:
 
1.Un bărbat în vârstă de 33 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Democraţiei din municipiul Ploieşti a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, testul alcoolscop indicând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi i s-a reţinut permisul de conducere eliberându-i-se o dovadă fără drept de circulaţie.
2.Un alt conducător auto a fost depistat pe strada Mărăşeşti în timp ce schimba benzile de circulaţie, deplasându-se succesiv de pe banda nr.1 pe banda nr.2, alternând de la stânga spre dreapta cu intenţia de a depăşi mai multe autovehicule.
În cauză, a fost sancţionat contravenţional conform OUG nr.195/2002 cu amendă în valoare de 580 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.
3.Tot pe timpul acţiunii, poliţiştii rutieri au depistat pe aleea de acces dintre Sala Sporturilor Olimpia şi strada Albinei, un autoturism care accelera motorul, rotind roţile motoare, intrând în derapaj controlat.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 580 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.
4.Şi un conducător de motociclu a fost depistat pe acelaşi tronson de drum în timp ce adopta un comportament agresiv prin accelerarea repetată a motorului de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.
În cauză, conducătorul vehiculului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 580 de lei şi ca măsură tehnico – administrativă i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.
 
Sursa:IPJ Prahova