POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU CONTINUAT  ACŢIUNILE ÎN JUDEŢ
 
La data de 23 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au fost efectuate 8 acţiuni punctuale pe Drumul Naţional 1, în municipiul Ploieşti, în zonele limitrofe a oreşelor Băicoi şi Urlaţi, dar şi în mediul rural, în comunele Puchenii Mari, Valea Călugărească şi Blejoi.
Astfel, poliţiştii au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii accidentelor rutiere cu urmări grave, în vederea combaterii accidentelor rutiere ce au drept cauză de producere nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni.
De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi în zona unităţilor de alimentaţie publică de pe raza de competenţă în scopul prevenirii consumului de băuturi alcoolice, dar şi activităţi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furturi din locuinţă.
În cadrul acţiunilor au fost verificaţi 15 agenţi economici şi au fost legitimate 360 de persoane.
De asemenea, au fost controlate 281 de autovehicule, fiind efectuate în total 138 de testări cu aparatul etilotest.
Astfel, pentru neregulile constatate au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.290 de lei.
În urma abaterilor, au fost reţinute 2 permise de conducere, precum şi 2 certificate de înmatriculare. 
 
Exemple :
 
1.Poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Puchenii Mari au depistat în localităţile Potigrafu şi Malamuc 2 bărbaţi în timp ce cosumau băuturi alcoolice pe stradă.
Astfel, ambele persoane au fost sancţionate conform Legii nr.61/1991 cu amenzi în valoare totală de 600 de lei.
2. Poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au depistat pe strada Mărăşeşti din municipiu un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din judeţul Dâmboviţa, în timp ce apela la mila publicului, acesta fiind sanctionat cu amendă în valoare de 100 de lei.
3.Poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Apostolache au depistat un bărbat din comuna Podenii Noi, în timp ce transporta cu o autoutilitară o cantitate de lemne, specie fag, având avizul de însoţire a materialului lemnos expirat.
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, materialul fiind ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia lucrătorului silvic.
 
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ