În perioada 21 – 22 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 33 misiuni

În perioada 21 – 22 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 33 misiuni, dintre care 14 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 17 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

 Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii (două incendii la locuinţe, un incendiu la un tablou electric şi unul de vegetaţie uscată), precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocări persoane din locuinţe, degajare copac etc.

Totodată, un număr de 20 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în municipiul Ploieşti, în oraşul Mizil, precum în localitatea Brăitaru, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, una în oraşul Vălenii de Munte, iar cea de a doua la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Sursa:ISU Prahova

Foto ilustrativ