POLITIA LOCALA PLOIESTI.Acţiuni transportatori 20 septembrie 2022
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice continuă acţiunile privind asigurarea respectării prevederilor legale de către conducătorii de autovehicule destinate transportului de marfă şi persoane.
 
Astfel, în cursul zilei de marti, 20 septembrie 2022, între orele 05:00 şi 09:00, s-a acţionat pe Şoseaua Vestului, strada Domnişori, str. Găgeni, str. Gh. Gr. Cantacuzino şi str. Depoului. Au fost verificaţi 82 conducători auto şi aplicate 53 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.250 lei, pentru circulaţia cu autovehicule având masa maximă mai mare de 3,5 tone, precum şi pentru transportul  de persoane cu miocrobuze/autobuze fără autorizaţie de acces, utilizarea altor terminale, circulaţia pe alte trasee şi oprirea în alte staţii decât cele stabilite de municipalitate).
 
De asemenea, în intervalul orar 20:00-21:30, pe străzile Cameliei şi Mărăşeşti au fost efectuate verificări privind parcarea autoutilitarelor (autovehicule transport marfă), inclusiv vehicule care intră în categoria remorcă/semiremorcă, în parcările de reşedinţă şi de domiciliu din municipiul Ploieşti (conform H.C.L. nr. 324/29.07.2022). În urma acţiunii desfăşurate, au fost aplicate 20 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 11.600 lei.
 
 
Echipajele Poliţiei Locale Ploieşti vor desfăşura în continuare astfel de verificări, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul transportatorilor şi pentru asigurarea respectării normelor legale.