Depistaţi de poliţişti în urma controalelor din trafic fără permis de conducere, sub influenţa alcoolului sau circulând cu viteză peste limita legală

La data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe Drumul Naţional 1, în comuna Româneşti, în cadrul unei acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, aparatul radar a înregistrat un autoturism al cărui conducător auto circula cu viteza de 97 km/h (+47 km/h peste limita legală admisă).

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Bărcăneşti.

În urma solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul nu a putut prezenta niciun document, sens în care au fost interogate bazele de date, rezultând faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În baza probatoriului administrat, fata de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Ulterior, în jurul orei 21:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Bălţeşti au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că pe raza satului Bărzila, un bărbat ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, bărbatul în vârstă de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal din comuna Păcureţi, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat un autoturism ce se afla parcat în afara părţii carosabile.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat valoarea de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Noaptea trecută, în jurul orei 03:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 102, au depisat un tânăr, care circula cu un scuter fără plăcuţe de înmatriculare, din direcţia Ploieşti către Plopeni.

Conducătorul scuterului a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 15 ani din comuna Păuleşti.

În urma verificărillor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că vehiculul în cauză este neînmatriculat, iar tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursa:IPJ Prahova

Foto ilustrativ