ACŢIUNE INFORMATIV PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR RUTIERI DIN PRAHOVA
 
La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00-12.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat o activitate informativ-preventivă la care au participat 150 de persoane din cadrul unei societăţi comerciale din localitatea Negoieşti, în contextul derulării proiectului ROADPOL SAFETY DAYS.
Scopul întâlnirii a fost acela de conştientizare a tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile care se expun, în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Astfel, poliţiştii au supus atenţiei principalele cauze de accidente rutiere, cum ar fi: viteza neadaptată la condiţiile de drum, depăşirea neregulamentară, neacordarea de prioritate, consumul de băuturi alcoolice sau de substanţe interzise la volan, dar şi traversarea neregulamentară a pietonilor.
Totodată, aceştia au recomandat participanţilor să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întamplări neaşteptate pentru ceilalţi participanţi la trafic.
Pentru participanţii la trafic pe două roţi, poliţiştii le-au amintit faptul că foarte important este echipamentul de protecţie, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.
 
Sursa:IJP Prahova