POLIŢIŞTII PRAHOVENI CONTINUĂ ACŢIUNILE
Pe parcursul a două zile, 17 şi 18 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate 6 acţiuni punctuale în municipiul Ploieşti, în comuna Blejoi, dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.
 
Astfel, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, în mijloacele de transport în comun din zona centrală, de Sud şi de Nord a municipiului, dar şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona Sălii Sporturilor Olimpia din Ploieşti.
 
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi împreună cu cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furturi din locuinţe de pe raza de competenţă, precum şi pentru prevenirea şi combaterea încălcării a faptelor de natură penală şi contravenţională.
 
Şi poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au acţionat în cele două zile, în contextul derulării Proiectului ROADPOL Safety Days, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în vederea combaterii accidentelor produse pe fondul consumului de alcool sau a substanţelor psihoactive, dar şi pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
 
În cadrul celor 6 acţiuni, au fost legitimate 700 de persoane şi au fost controlate 600 de autovehicule, fiind totodată efectuate 430 de testări cu aparatul etilotest şi 20 cu aparatul Drugtest.
 
În perioada menţionată, au fost aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 69.570 de lei.
 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 22 de permise de conducere şi două certificate de înmatriculare au fost retrase.
 
Totodată, a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier.
 
Poliţiştii vă recomandă:
 
Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră, atunci când vă aflaţi în zone aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!
 
Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţi care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, acestea pot fi persoane al căror scop este acela de a vă înşela!
 
Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar daca nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112- apel gratuit!
 
Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul acestora!
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ/ploiestii.ro