IJP PRAHOVA.ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii 333/2003, privind paza bunurilor şi transportul  valorilor monetare, având  ca scop prevenirea şi combaterea neregulilor la societăţile comerciale de pe raza de competenţă.
 
Activitatea s-a desfăşurat în zona de Nord a municipiului Ploieşti.
 
În acest context, au fost verificate 7 unităţi comerciale, fiind aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, 5 dintre acestea fiind aplicate conform Legii nr.333/2003.
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de 10.500 de lei.
 
Exemplu:
 
1. În cadrul controlului efectuat la două dintre societăţile comerciale, poliţiştii au constatat că acestea nu au respectat cerinţele minimale de securitate şi nu au afişat semnalistica de avertizare privind supravegherea video. 
 
Totodată, poliţiştii au constatat faptul că administratorul unei unităţi nu a refăcut analiza de risc la securitatea fizică.
 
În cele două cazuri, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor HG nr.301/2012 cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei, fiecare.
 
În cadrul activităţilor de control, poliţiştii au instruit personalul aflat  în  serviciu  cu  privire  la modul de acţiune în  diferite  situaţii  (jaf, furt, tâlhărie), sporirea vigilenţei în executarea serviciului şi a capacităţii de reacţie în situaţii de criză, precum şi în ceea ce priveşte transportul şi manipularea valorilor monetare.
 
Foto ilustrativ