IJP PRAHOVA.Festivalul SINAIA, în siguranţă
Începand de astăzi şi până duminică, 11 septembrie a.c., peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova vor acţiona în cadrul Festivalului Sinaia Forever pentru menţinerea ordinii publice, a siguranţei traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în zonele unde se desfăşoară evenimentele artistice.
 
Poliţiştii de ordine publică, de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, dar şi din cadrul acţiunilor speciale se vor afla permanent printre cetăţeni şi vor desfăşura activităţi preventive şi de combatere a faptelor antisociale care se pot comite profitând de aglomerările create – înşelăciuni, furturi din genţi sau buzunare, furturi de şi din autoturisme, cerşetorie şi comerţ ambulant neautorizat. 
 
Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în colaborare cu celelalte forţe implicate vor acţiona permanent pentru fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate şi nu numai.
 
Totodată, aceştia le recomandă conducătorilor de vehicule ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteza redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără sa bruscheze comenzile vehiculului.
 
Nu frânaţi brusc!
 
Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.
 
Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii rutieri din trafic şi urmaţi recomandările lor.
 
În aceste zile vor fi vizaţi şi conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise.
 
Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova recomandă cetăţenilor să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
 
Să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;
 
Nu uitaţi, în cazul în care sunteţi martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicitaţi ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie sau apelaţi la numărul unic de urgenţă 112.