În perioada 6 – 7 septembrie 2022, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 32 misiuni

În perioada 6 – 7 septembrie 2022, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 32 misiuni, dintre care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 20 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, iar 19 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

 Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul a patru accidente rutiere produse în localităţile Găgeni, Poiana Vărbilău, Boldeşti Scăeni şi în zona Centurii de Vest a municipiului Ploieşti.

În urma incidentelor rutiere, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar două persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezenţa animalelor sălbatice în localitatea Buşteni.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, pe raza localităţilor Buşteni, Breaza şi Poseşti, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sursa:ISU Prahova

Foto ilustrativ/ISU Prahova