Judetul Prahova. Soferi depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere
La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiu. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot în dimineaţa zilei de marti, în jurul orei 10:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că pe strada Găgeni din comuna Păuleşti s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un singur autoturism. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, din verificări reieşind faptul că şoferul ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând astfel în coliziune cu un panou electric, precum şi cu un autoturism parcat în afara părţii carosabile, pe aceeaşi stradă. 
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui minor în vârstă de 17 ani, din oraşul Urlaţi, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 
Întrebat de unde are autoturismul, tânărul a declarat că este al vărului său, luându-l fără ca acesta să ştie. 
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Tot marti, în jurul orei 14:30, la sediul Serviciului Rutier Prahova s-a prezentat un bărbat care a declarat faptul că, în jurul orei 05:00, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale produs pe breteaua de legătură dintre Drumul Naţional 1 şi Drumul Naţional 72. 
Având în vedere aspectele sesizate, bărbat a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 
Ulterior, în jurul orei 15:00, la sediul Serviciului Rutier s-a prezentat si cel de-al doilea şofer implicat, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din comuna Tinosu. 
Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a acestuia, de această dată aparatul a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
În jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în cadrul unei acţiuni de tip ,, BLITZ", au oprit, pentru control, pe strada Valea Bălăneşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani, din comuna Secăria. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Maeti seară, în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe strada Lămâiţei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 63 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Poliţiştii au solicitat conducătorului auto documentele personale şi pe cele ale autoturismului, bărbatul declarând ca nu are la el permisul de conducere. 
Având în vedere acest aspect, au fost efectuate verificări în bazele de date, stabilindu-se faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ