ISU Prahova. Misiuni în perioada 2-5 septembrie 2022

În perioada 02 - 05 septembrie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 84 misiuni, dintre care 24 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 59 urgenţe medicale şi 1 activitate de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii şi au desfăşurat o intervenţie în sprijinul comunităţilor, care a presupus deblocarea a 4 persoane blocate în lift, în municipiul Ploieşti.

56 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 8 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au fost transportate de urgenţă la spital.

În săptămâna 29 august – 04 septembrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 4 activităţi de informare, acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale.

Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 23 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 6 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 18 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 8.000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 3 exerciţii la care au participat 19 persoane şi 4 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 25 de persoane.

În urma controalelor, a fost depistată o unitate care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, în oraşul Buşteni, pentru verificarea hidranţilor, precum şi la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

În perioada 29 august – 04 septembrie 2022, la nivelul judeţului Prahova au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezenţa animalelor sălbatice (urşi) în localităţile Predeal Sărari şi Buşteni.

Dintre intervenţiile cele mai relevante ale salvatorilor, menţionăm:

Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 08:00, asupra unei case particulare din comuna Râfov, sat Goga. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, salvatorii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Flăcările s-au manifestat pe o suprafaţă de 70 mp şi, din nefericire, un bărbat în vârstă de 42 de ani a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală.

În intervalul amintit, la nivelul judeţului Prahova au fost emise o serie de atenţionări privind fenomene meteorologice, cod galben meteo, cod portocaliu meteo şi, respectiv, cod galben hidro şi cod portocaliu hidro, pentru întregul judeţ - averse abundente, descărcări electrice, izolat vijelii şi scurgeri de pe versanţi în zona montană.

 Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.