BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.31 AUGUST 2022
 
În perioada 30 – 31 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 36 misiuni, dintre care 18 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 17 cazuri SMURD şi 1 activitate de îndrumare şi control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 18 persoane au primit asistenţă medicală din partea salvatorilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. 
Echipajele de pompieri au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a trei incendii. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere produse în oraşul Băicoi şi în localităţile Balta Doamnei şi Blejoi. În urma incidentelor o victimă a fost transportată la spital. 
În scopul antrenării serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, în cursul zilei de ieri au fost desfăşurate două exerciţii, unul dintre acestea de către Detaşamentul de Pompieri Sinaia în colaboare cu Jandarmeria Montană Sinaia, iar cel de-al doilea a vizat perfecţionarea deprinderilor de manevrare a bărcii cu motor din dotarea Gărzii de Intervenţie Măneciu, fiind desfăşurat în zona Barajului Măneciu.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, 1 la Primăria Balta Doamnei şi 1 la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, fiind verificate căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Pompierii prahoveni au intervenit pentru colectarea unei substanţe periculoase deversate accidental într-un imobil din muncipiul Ploieşti. Aceştia au acţionat pentru neutralizarea efectelor negative prin colectarea cu o seringă a mercurului scurs dintr-un termometru spart. Ulterior, acesta a fost depus într-un recipient şi predat serviciului specializat din cadrul IPJ Prahova.  
Atragem atenţia că ingestia sau chiar inhalarea de mercur este foarte toxică pentru organismul uman. În acest sens, ISU Prahova recomandă ca în situaţia producerii unui asemenea eveniment:
să apeleze, imediat, numărul unic  de urgenţă 112;
să aerisească încăperea timp de 24 de ore;
să evite zona respectivă;
să nu arunce mercurul la canalizare;
 
În perioada 30 - 31 august a.c., pentru judeţul Prahova au fost emise 3 atenţionări privind fenomene meteorologice, după cum urmează: Cod Portocaliu Meteo – instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente, vijelii şi grindină, în zona montana; Cod Galben Meteo - instabilitate atmosferică, averse (25...40 l/mp), descărcări electrice, izolat vijelii, grindină, în afara zonei montane; Cod Galben Hidrologic – scurgeri de pe versanţi în zona montană. 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
         foto ilustrativ