Politia Rutiera Prahova.REZULTATELE ACŢIUNILOR BLITZ DIN DATA DE 30 AUGUST A.C.
La data de 30 august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier, poliţişti ai celor 4 Secţii Urbane, precum şi poliţiştii Secţiilor Rurale Blejoi, Cocorăştii Colţ, Puchenii Mari şi Valea Călugărescă au desfăşurat 4 acţiuni de tip ’’BLITZ’’, pe mai multe intervale orare din zi. 
 
Zonele vizate au fost Drumul Naţional 1, municipiul Ploieşti şi comuna Blejoi. 
 
Astfel, poliţiştii prahoveni au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe combaterea neacordării priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, abaterilor săvârşite de către pietoni, biciclişti şi de cei care se deplasează pe trotinete electrice. 
 
Pe parcursul întregii zile au fost controlate peste 140 de autovehicule, dintre care 30 de dube, fiind efectuate aproximativ 130 de testări cu aparatul etilotest. 
 
De asemenea, au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale, 45 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pietonilor care au traversat prin locuri nepermise, precum şi 8 bicicliştilor. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 25.500 de lei. 
 
Nu uitaţi! Acţiunile dumneavoastră în trafic vă pot pune în pericol atât pe dumneavoastră şi pe pasagerii din propriul autoturism, cât şi pe ceilalţi participanţi la traficul rutier.
 
Sursa:IJP Prahova