IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.31 AUGUST 2022
4 tineri cercetaţi pentru furt calificat
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au identificat şi depistat 4 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, bănuiţi de săvârşirea a două fapte de furt calificat din societăţi comerciale pe pe raza municipiul Ploieşti. 
 
În fapt, în noaptea de 12 spre 13 iulie, respectiv în noaptea de 14 spre 15 iulie a.c., cei 4 tineri ar fi spart două chioşcuri de ziare din municipiul Ploieşti sustragând mai multe bunuri alimentare, pachete de ţigări, 3 cartele telefonice, precum şi suma de aproximativ 300 de lei. 
În urma cercetărilor efectuate, la data de 10 august a.c., poliţiştii au identificat şi depistat 3 dintre tinerii bănuiţi de comiterea faptelor, având vârstele de 18, 20, respectiv 22 de ani, toţi din judeţul Brăila, faţă de aceştia fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, şi ulterior aceea a controlului judiciar pentru 60 de zile. 
În continuare, s-au efectuat activităţi de depistare a celui de-al patrulea tânăr, în vârstă de 20 de ani, tot din judeţul Brăila, acesta fiind depistat la data de 29 august a.c., şi care, de asemenea a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior, şi faţă de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
 
Bărbat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat
 
Noaptea trecută, în jurul orei 01:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că pe strada Elena Doamna din municipiu, a observat un bărbat care a spart geamul portierei spate a unui autoturism tip TAXI, pătrunzând în interiorul acestuia. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, găsind persoana indicată în interiorul autoturismului, fiind identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Buzău. 
Din verificările efectuate a reieşit faptul că nu au fost sustrase bunuri sau valori din interiorul autoturismului. 
Bărbatul în cauză a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs faptă şi în vederea luării măsurilor legale ce se impun. 
 
 
Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii
 
La data de 30 august a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Ploieşti, pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani, domiciliat în comuna Bucov.
Acesta a fost condamnat la 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecţie. 
În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.
 
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de către poliţiştii prahoveni
 
În dimineaţa zilei de ieri, 30 august a.c., în jurul orei 07:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni tip ,,BLITZ", pe Drumul Naţional 1, pe raza comunei Bărcăneşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 30 august a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Baba Ana, la intersecţia DJ 102 D cu DC 77, au observat staţionat, un autoturism care prezenta avarii în partea din faţă. 
Lângă autoturism se afla conducătorul acestuia, un bărbat în vârstă de 65 de ani din municipiul Ploieşti care a declarat faptul că în timp ce se deplasa pe DJ 102 D din comună Boldeşti Grădiştea, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi părăsit partea carosabilă, pătrunzând pe câmpul aferent sensului său de deplasare. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Seara trecută, în jurul orei 23:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti - Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Gheorghe Lazăr din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Teişani.
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot seara trecută, în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că un bărbat, despre care presupune că se află sub influenţa băuturilor alcoolice ar fi intrat cu excavatorul în gardul său. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând faptul că, în timp ce se deplasa cu un excavator pe strada Marin Preda din comună, un bărbat în vârstă de 26 de ani, din judeţul Suceava, în încercarea de a efectua manevra de întoarcere a acroşat două garduri. 
Având in vedere faptul că tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, a reieşit faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis de conducere.
 
Foto ilustrativ