BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA. 26 august 2022

În perioada 25 – 26 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 36 misiuni, dintre care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 21 urgenţe medicale SMURD şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 16 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la două accidente rutiere, în care au fost implicate 8 persoane. În urma acestor evenimente, o victimă a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

Totodată, echipajele de pompieri militari au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, pe raza localităţilor Breaza, Gherghiţa şi Buşteni, precum şi la secţia ATI din cadrul Sptalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

În scopul antrenării serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, în cursul zilei de ieri au fost desfăşurate două exerciţii, unul dintre acestea la un liceu din municipiul Câmpina, iar cel de-al doilea la un operator economic privat din oraşul Vălenii de Munte.

La nivelul judeţului Prahova a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor sălbatice în oraşul Buşteni.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 

 

Foto ilustrativ/ISU Prahova