Şeicul Nawaf Saud Nasir Al-Sabah s-a interesat de programele de studii de la UPG Ploieşti
 Ambasada României în Kuweit ne-a informat că în cadrul unei întrevederi cu CEO-ul Kuweit Petroleum Corporation, Şeicul Nawaf Saud Nasir Al-Sabah,
 ( membru al familiei conducătoare Al-Sabah), acesta s-a interesat de programele de studii pe care Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti le poate pune la dispoziţia studenţilor străini. Un alt sector de interes a fost cel al extracţiei şi producţiei petrolului prin metode de recuperare a hidrocarburilor din zăcămintele mature sau greu accesibile.
    Având în vedere interesul exprimat de partea kuweitiană, astăzi domnul Rector al U.P.G., prof.dr.ing.habil Dinu Florinel l-a primit la sediul U.P.G. pe Excelenţa Sa domnul Stănescu Mugurel Ioan, ambasadorul României în Kuweit. La întâlnire au mai participat cadre didactice de la Facultatea de Ingineria Petrolului şi Gazelor precum şi directorul departamentului de Relaţii Internaţionale.
  S au adus în discuţie premisele unei colaborări pe două direcţii importante : educaţie (schimburi academice) şi cercetare (Revitalizarea zăcămintelor mature de hidrocarburi; Depoluarea zonelor poluate cu produse petroliere şi redarea acestora în circuitul exploatărilor industriale).
   Domnul Ambasador ne –a informat că se află în faza de finalizare un Centru integrat ultra-modern pentru Cercetare şi Tehnologie în domeniul hidrocarburilor (KUVEIT INTERNATIONAL PETROLEUM RESERCH CENTER) în care este prevăzut a activa peste 250 de cercetători şi specialişti în industria petrolului şi gazelor naturale.
În acest scop se doreşte încheierea de acorduri de cercetare cu parteneri strategici din zona academică, institute de cercetare şi companii conexe.
 
Sursa:Comunicat UPG PLOIESTI-                                                                      Conf.univ.dr. Mirela Dulgheru
Foto ilustrativ/https://www.thebusinessyear.com/