Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni
 
În dimineaţa zilei de ieri, 24 august a.c., în jurul orei 08:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 1, zona Potigrafu, în cadrul unei acţiuni BLITZ, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Ilfov, cetăţean turc. 
 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că bărbatul figurează ca având permisul de conducere suspendat. 
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Tot în jurul orei 08:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Drunul Naţional 1, pe raza oraşului Comarnic, au oprit, pentru control,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din oraşul Breaza. 
 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Seara trecută, în jurul orei 18:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, în afara localităţii Cornu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Sibiu. 
 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe
 
Sursa:IJP Prahova