POLIŢIŞTII PRAHOVENI CONTINUĂ ACŢIUNILE TIP ”BLITZ”. REZULTATELE ACESTORA, DIN DATA DE 24 AUGUST 2022
La data de 24 august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost efectuate 3 acţiuni de tip ’’BLITZ’’  pe Drumul Naţional 1, pe mai multe tronsoane de drum.
 
Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, cei ai Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier şi cei ai Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv, şi care reprezintă un real pericol pentru toţi participanţii la trafic a fost unul dintre obiectivele poliţiştilor, în cadrul celor 3 acţiuni. 
 
Totodată, s-a acţionat şi în vederea verificării modului de deplasare al bicicliştilor pe drumurile publice.
 
În cadrul celor 3 acţiuni au fost controlate 120 de autovehicule, dintre care 20 de dube, fiind efectuate testări cu aparatele etilotest şi DrugTest.
 
De asemenea, au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, alte 25 pentru abaterile săvârşite de biciclişti şi 15 pentru alte abatri de la normele rutiere în vigoare. 
 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 18.500 lei. 
 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute şi 2 permise de conducere, 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 1 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. 
 
RECOMANDĂRI: 
 
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere! 
 
•Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
•Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
•Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
•Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
•Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
•Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
•Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
•Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
•Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
 
Sursa:IJP Prahova