ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.25 august 2022

 

 În perioada 24 – 25 august, s-au înregistrat 47 misiuni, dintre care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 28 cazuri SMURD şi 4 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimile 24 de ore, 35 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, în care au fost implicate 8 persoane. În urma acestor evenimente, 6 victime au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

 

Echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat două misiuni de recunoaştere în teren, pe raza oraşului Breaza şi la secţia ATI din cadrul Sptalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

 

La nivelul judeţului Prahova a fost emis un COD GALBEN – disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18 - 21 de grade.

Cum să faceţi faţă căldurii?

 ️efectuaţi deplasări în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul;

 ️evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;

păstraţi legătura cu persoanele în vârstă din familia dumneavoastră, interesaţi-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă la nevoie;

nu lăsaţi copiii sau animalele de companie singuri/singure în autoturisme;

beţi suficientă apă pentru a vă hidrata;

 ️purtaţi pălării de soare, haine lejere de culori deschise;

 ️evitaţi expunerea prelungită la soare;

consumaţi fructe şi legume proaspete.

Pentru mai multe detalii, accesaţi Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă "FII pregătit" şi consultaţi ghidurile din rubrica "Fenomene meteo extreme". (https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/).

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.

Foto ilustrativ/ISU Prahova