ISU PRAHOVA.În perioada 23 – 24 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 61 misiuni dintre care 31 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă

În perioada 23 – 24 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 61 misiuni dintre care 31 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 27 cazuri SMURD şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 26 persoane au primit asistenţă medicală din partea salvatorilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie produs în localitatea Boldeşti-Grădiştea. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere produse în localităţile Blejoi, Păuleşti, Teişani şi Ariceştii Rahtivani, în care au fost implicate 16 persoane. În urma incidentelor 4 victime au fost transportate la spital.

Echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină pentru asanarea de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflagraţiilor mondiale pe raza localităţii Tomşani. Sosiţi la faţa locului, aceştia au identificat un proiectil exploziv – cal. 100 mm, rămas neexplodat. Imediat, echipa a procedat la ridicarea şi transportarea acestuia la USISU Ciolpani.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost transmise un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezenţa animalelor sălbatice în municipiul Câmpina.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren, în localităţile Păuleşti, Breaza, Slănic, Telega, Buşteni şi la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Salvatorii prahoveni au fost solicitaţi să intervină în urma unui accident care s-a produs în localitatea Teişani. Alarma s-a dat în jurul orei 19:20 şi imediat la locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă.

Ajunşi la locul solicitării, pompierii militari au constatat faptul că, o motocicletă a intrat în coliziune cu un autotren. În urma evenimentului, conducătorul motocicletei a necesitat îngrijiri medicale, fiind în stare de semiconştienţă şi prezentând multiple traumatisme. În urma investigaţiilor medicale victima, un bărbat în vârstă de 40 ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti, semiconştientă, pentru investigaţii suplimentare.

În urma fenomenelor meteorologice avertizate, în cursul nopţii, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova, au fost înregistrate 8 solicitări, la care s-a intervenit punctual.

S-a solicitat intervenţia pompierilor pentru:

1 inundaţie de carosabil în Sinaia, zona Cumpătu;

6 degajări de arbori în Ploieşti, Sinaia, Bărcăneşti, Balta Doamnei, Puchenii Mari şi Poiana Câmpina;

2 inundaţii de locuinţe în Sinaia şi Băneşti;

1 degajare stâlpi căzuţi pe carosabil în Bucov.

 Reamintim cetăţenilor că, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu îşi pune în pericol viaţa:

 Întrerupeţi orice activitate în aer liber.

 Intraţi în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism.

Deconectaţi de la priză aparatele şi alte echipamente electrice.

Dacă vă aflaţi într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), aşezaţi-vă ghemuit, puneţi mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi.

 Nu vă întindeţi pe pământ!

 Nu vă deplasaţi prin curenţi de apă, puteţi să vă pierdeţi echilibrul.

 Nu vă deplasaţi cu autoturismul în zona inundată.

 În cazul în care sunteţi surprinşi de viitură, urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova monitorizează situaţia în teren şi la acest moment şi sunt pregătiţi să intervină la noi solicitări.

Mai multe informaţii cu privire la modul de comportare în diverse situaţii de urgenţă găsiţi pe platforma www.fiipregatit.ro.