IPJ PRAHOVA.REZULTATELE ACŢIUNILOR BLITZ DIN DATA DE 23 AUGUST 2022
 La data de 23 august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier şi cei ai Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au desfăşurat 4 acţiuni de tip ’’BLITZ’’, pe mai multe intervale orare, pe parcursul întregii zile. 
 
Zonele vizate au fost Drumul Naţional 1, precum si comunele Blejoi şi Păuleşti. 
 
Astfel, poliţiştii prahoveni au acţionat pe linie rutieră, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 
 
Pe parcursul întregii zile au fost controlate peste 180 de autovehicule şi au fost efectuate aproximativ 90 de testări cu aparatul etilotest. 
 
De asemenea, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, 34 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
 
În atenţia poliţiştilor au fost şi bicicliştii, fiind constatate 15 contravenţii, context în care au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 22.500 de lei. 
 
În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 3 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare. 
 
Nu uitaţi! Acţiunile dumneavoastră în trafic vă pot pune în pericol atât pe dumneavoastră şi pe pasagerii din propriul autoturism, cât şi pe ceilalţi participanţi la traficul rutier!