Consultări cu tinerii- Ploieşti   LetsPLAY!
Comunicat de presă
 
În aventura care înseamnă pregătirea candidaturii Ploieştiului pentru obţinerea titlului de Capitala Tineretului din România în 2024, tinerii şi-au pus amprenta asupra acestui proiect, creionând pe pancarde colorate atributele care îi caracterizează şi motivează să aspire la un viitor cât mai bun pentru comunitatea noastră. Totodată, aceştia şi-au notat cele mai inovative idei şi au dezbătut o serie largă de subiecte de interes pentru Ploieşti. 
În acest context, ieri,  22 august 2022, la Centrul pentru Tineret din subordinea Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, a avut loc sesiunea de Consultări cu tinerii- 
Ploiesti, #Let”s PLAY
„Ploieşti, Let's PLAY!” (Partnership. Lifelong-Learning. Advocacy. YOUth) este conceptul programului de candidatură. Prin acest concept dorim să avem o abordare complexă, dar adaptată şi atrăgătoare pentru tineri, asupra conceptelor care au dat naştere acronimului PLAY. Cele 4 direcţii de acţiune ale programului  sunt CREAREA CONTEXTULUI UNEI STĂRI DE BINE, ACŢIUNEA TINERILOR ÎN COMUNITATE, CONSOLIDAREA ECOSISTEMULUI DE TINERET şi CREAREA DE PERSPECTIVE PENTRU TINERI.
Scopul acestei consultări a fost acela de a colecta opiniile tinerilor ploieşteni (14-35 ani) interesaţi în a contribui cu idei de activităţi care să fie cuprinse în planul candidaturii Municipiului Ploieşti pentru obţinerea titlului de Capitala Tineretului din România în anul 2024.
Conceptul propus de noi va fi transpus în activităţi pragmatice care să ducă la îndeplinirea celor 11 obiective europene pentru tineret, abordând 6 domenii de interes:
1. ANTREPRENORIAT & DIGITAL
2.CULTURĂ
3.EDUCAŢIE ŞI MOBILITATE EUROPEANĂ
4.SĂNĂTATE, BUNĂSTARE ŞI SPORT
5.SOCIAL-OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ŞI INCLUZIUNE
6.VERDE-MEDIU
Metoda folosită pentru desfăşurarea acestei activităţi a fost de tip cafenea publică (dialog activ, schimb de informaţii şi găsire de soluţii creative de acţiune). În general, cafeneaua publică se foloseşte atunci când dorim să supunem unei dezbateri relaxante un anume subiect, permiţând totodată o interacţiune mare şi relaţii apropiate între participanţi. Este şi o metodă foarte bună de consultare şi participare la luarea deciziilor. Pe acest fond, participanţii au fost împărţiţi pe grupe de câte 3-5 persone, iar fiecare grupă a dezbatut, pe rând, timp de 20-30 de minute, fiecare dintre cele 6 domenii de interes.  
În a doua jumătate a zilei, echipa Ploieşti-Capitala Tineretului 2024, s-a reunit pentru a pune cap la cap ideile inovative dezbatute de tinerii voluntari, făcând posibilă implementarea acestora în programul de candidatură. 
Activitatea a fost un real succes, desfăşurându-se într-o atmosferă plină de optimism, entuziasm, idei deschise către un mediu prosper, tinerii participanţi dând dovadă de creativitate, spirit de echipă şi implicare! 
Un lucru foarte important de menţionat este că la activităţile desfăşurate de echipa noastră sunt aşteptaţi toţi tinerii dornici să afle mai multe detalii despre candidatura Municipiului Ploieşti pentru obţinerea titlului de Capitala Tineretului din România pentru anul 2024, dar şi cei care vor să se alăture echipei noastre.