IJP PRAHOVA.ACŢIUNE RUTIERĂ PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII DESFĂŞURĂRII TRANSPORTULUI DE PERSOANE
Ieri, 21 august a.c., în intervalul orar 06:00- 09:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au desfăşurat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier public de persoane, astfel fiind opriţi conducătorii de autovehicule care transportă persoane, în vederea verificării documentelor cât şi pentru a fi testaţi cu aparatul etilotest. 
 
În acest context au fost controlate peste 30 de autovehicule de transport persoane şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 30 de conducători. 
 
În urma testărilor, nu a fost depistat niciun conducător auto care să fi consumat alcool înainte de a se urca la volan. 
 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri precum lipsa certificatului de competenţă profesională, oprirea în alte staţii decât cele prevăzute în graficul de circulaţie, etc. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 9.300 de lei. 
 
Poliţiştii continuă activităţile pe această linie pentru responsabilizarea conducătorilor auto având în vedere că începe şi noul an şcolar şi valorile de trafic se vor intensifica.