Acţiune a poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti
La data de 20 august a.c., în intervalul orar 10.00-12.00, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune în zona de Vest a municipiului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, dar şi verificarea unităţilor care desfăşoară activităţi de comerţ cu produse alimentare.
La activitate au participat poliţişti de ordine publică, de investigare a criminalităţii economice, rutieră, dar şi jandarmi, precum şi reprezentanţi ai DSVSA Prahova.
Astfel, au fost legitimate 46 de persoane şi au fost controlate 16 societăţi comerciale.
În cadrul activităţilor, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.210 lei.
Exemple: 
1.În urma controlului efectuat la o unitate comercială, poliţiştii au găsit în casierie suma de 314 lei ca fiind nefiscalizată, motiv pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional conform OUG nr.28/1999 cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar suma de bani găsită a fost confiscată.
2. În cadrul controlului efectuat la o alta unitate comercială, poliţiştii au găsit suma de 546 de lei ca fiind nefiscalizată, motiv pentru care şi în acest caz societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.
3.De asemenea, poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au reuşit identificarea unei persoane bănuite de furt dintr-o societate comercială.
În fapt, la data de 24 iunie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că i-a fost sustrasă o geantă din incinta unităţii în care lucrează.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana banuită, ca fiind o femeie în vârstă de 53 de ani din municipiul Ploieşti.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ