ACŢIUNE INFORMATIV PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI
 
Ieri, 18 august a.c., în intervalul orar 15.00-17.00, poliţiştii Poliţiei Municipiului Ploieşti şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat acţiunile având ca scop asigurarea unui climat de siguranţă în rândul călătorilor TCE, identificarea persoanelor care săvârşesc fapte ilicite, precum şi întărirea sentimentului de siguranţă publică în cadrul comunităţii.
 
Cei 26 de poliţişti au format 12 echipe care au urcat în cele mai importante mijloace de transport în comun care asigură transportul public pe raza municipiul Ploieşti.
 
Astfel, aceştia au legitimat 24 de persoane, iar 16 dintre acestea au fost avertizate şi informate cu privire la aspectele constatate.
 
Poliţiştii au adresat recomandări tinerilor identificaţi în mijloacele de transport în comun şi nu numai, pentru prevenirea situaţiilor când aceştia sunt agresaţi verbal/fizic sau stânjeniţi de anumiţi factori externi.
 
De asemenea,  au fost consiliaţi în ceea ce priveşte comportamentul cu tentă agresivă întâlnit mai ales în rândul copiilor de vârstă şcolară, care implică un raport inegal de putere între persoanele implicate. Astfel de comportamente au caracter repetitiv şi ambii copii implicaţi în proces pot suferi consecinţe serioase şi de lungă durată.
 
Totodată, au atras atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea prahoveană ca fiind una sigură şi civilizată.
 
Nu în ultimul rând, poliţiştii i-au sfătuit cu privire la faptul că în caz de nevoie, dacă au asistat ori au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau să sune la apelul unic de urgenţă 112.