Depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau cu autoturisme cu numere provizorii expirate
 
La data de 11 august a.c., în jurul orei 12.15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe Bulevardul Bucureşti s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 57 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe Bulevardul Bucureşti la un moment dat a pierdut controlulul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus tot de un bărbat.
Conducătorul auto de 57 de ani a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul indicat fiind de 1,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. 
Ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Trei ore mai târziu, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, în baza datelor şi informaţiilor obţinute, în timp ce  acţionau pe strada Ştrandului din municipiu, au oprit pentru control o autoutilitară, care circula din direcţia Cartier Bereasca către comuna Bucov.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că valabilitatea numerelor provizorii a expirat încă din luna aprilie a.c..
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.
 
Tot poliţiştii secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Centura de Est a municipiului, au oprit pentru control un autoturism care tracta o remorcă, iar la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Gherghiţa.
În urma verificărilor efectuate a remorcii, s-a constatat că valabilitatea numerelor provizorii a expirat încă din luna iulie a.c..
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.
 
În jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soţul său este sub influenţa băuturilor alcoolice şi face scandal.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost sancţionat conform prevederilor Legii nr.61/1991 cu amendă în valoare de 1.000 de lei.
Totodată, cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că în jurul orei 18:45 bărbatul ar fi condus autoturismul personal, pe aleea Arinului din municipiu.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,63 mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
In cauză, a fost întocmit dosar penal sub asepctul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
       
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ/observatorulph.ro