Judetul Prahova.Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 10 august a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Bălţeşti au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că un autoturism a intrat într-un stâlp de electricitate pe care l-a deteriorat, iar conducătorul acestuia a părăsit locul accidentului.
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit că, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Ariceştii Zeletin ar fi sustras cheile autoturismului tatălui său şi s-a urcat la volan, conducând pe un drum comunal, moment în care a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat într-un stâlp de electricitate.
 
Ulterior, poliţiştii l-au identificat şi depistat la adresa de domiciliu, fiind condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului şi a stâlpului de electricitate, fără a fi înregistrate victime victime omeneşti. 
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără de deţine permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
 
Tot ieri, în jurul orei 20:45, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza municipiului, au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Bulevardul Republicii catre Strada Ştefan Greceanu. 
 
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Bucov, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că numerele de circulaţie provizorii figurează ca expirate din luna iunie a.c..
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
La data de 11 august a.c., în jurul orei 00.15, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Telega, pe DJ100E, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia municipiului Câmpina către comuna Telega. 
 
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiu Câmpina, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 Mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ