În perioada 9 – 10 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 54 misiuni
 
În perioada 09 – 10 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 54 misiuni dintre care 19 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 32 cazuri SMURD şi 3 activităţi de îndrumare şi control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 31 persoane au primit asistenţă medicală din partea salvatorilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. 
Echipajele de pompieri au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a patru incendii. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere produse în municipiul Câmpina şi localităţile Băneşti şi Berceni.
În urma incidentelor 2 victime au fost transportate la spital. 
Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 5 incendii de vegetaţie uscată şi deşeuri menajere produse în municipiul Ploieşti şi localităţile Mizil, Urlaţi, Berceni şi Băneşti.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 3 hectare.
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice în localităţile Sinaia, Buşteni şi Ştefeşti.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, 1 în localitatea Măneciu şi  2 la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Salvatorii prahoveni au fost solicitaţi să intervină în urma unui accident care s-a produs pe Centura de Est, pe raza localităţii Berceni de lângă municipiul Ploieşti. Alarma s-a dat în jurul orei 15:21 şi imediat la locul evenimentului au fost mobilizate două echipaje medicale şi de intervenţie. 
Ajunşi la locul solicitării, pompierii militari au constatat faptul că, un autoturism a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe plafon. Cele 3 persoane care se aflau în vehicul s-au autoevacuat, înainte de sosirea salvatorilor. Concomitent cu asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, echipajul medical a procedat la evaluarea primară a celor doi minori implicaţi în eveniment. În urma investigaţiilor cele două victime, un băiat în vârstă de 5 ani şi o fată de 9 ani au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti, conştienti, pentru investigaţii suplimentare.
În cursul zilei de ieri, două autoturisme au ars la nivelul compartimentul motor. Incidentele a avut loc în municipiul Ploieşti şi localitatea Puchenii Mari. La locul evenimentelor au fost mobilizate câte o maşină de stingere, dar şi câte o ambulanţă SMURD. 
Flăcările se manifestau la masele plastice din componenţa motorului. Pompierii au stins incendiile înainte ca acestea să cuprindă în totalitate autoturismele. 
Totodată, datorită acţiunii rapide a forţelor de intervenţie s-a reuşit stingerea incendiilor în limitele găsite, întrucât existau posibilităţi de propagare la celelalte autoturisme aflate în parcare.
În perioada 10-11 august a.c., judeţul Prahova se află sub atenţionare Cod Portocaliu Meteo – instabilitate atmosferică temporar accentuată, averse ce vor cumula 40...50 l/mp, pe arii restrânse 70 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului de scurtă durată şi izolat grindină, în zona de nord a judeţului. 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
Sursa:ISU Prahova
Foto ilustrativ