COMUNICAT DE PRESĂ .Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş  a desfăşurat o acţiune de control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş

 

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfăşurat o acţiune de control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş.

Situaţia prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real.

Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi "justificată" cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial - fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze.

La faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentaţie publică, constatându-sel abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.

Acţiunea comisarilor argeşeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce priveşte operatorul economic menţionat, în zilele următoare fiind verificate şi alte informaţii şi documente referitoare la această situaţie.

CJPC Argeş va reveni cu amănunte atunci când acţiunea se va fi încheiat.