ISU PRAHOVA.În perioada 08 – 09 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 45 misiuni din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă
 
În perioada 08 – 09 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 45 misiuni din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 29 cazuri SMURD şi 3 activităţi de îndrumare şi control.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 29 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. 
Echipajele de pompieri au acţionat pentru lichidarea a 3 incendii, unul dintre acestea s-a produs la o anexă gospodărească din localitatea Podenii Noi, iar celelalte au fost arderi necontrolate, respectiv vegetaţie uscată şi deşeuri menajere, în localităţile Ploieşti şi Urlaţi.
Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în municipiul Ploieşti şi localitatea Cocorăştii Colţ, evenimente ce s-au soldat fără victime.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În perioada 09-10 august a.c., judeţul Prahova se află sub atenţionare Cod Galben Meteo – instabilitate atmosferică temporar accentuată, averse torenţiale, descărcări electrice intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină în zona de nord a judeţului. 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
 
Foto ilustrativ