În perioada 05 - 07 august, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 147 misiuni

În perioada 05 - 07 august, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 147 misiuni, din care 42 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 102 urgenţe medicale şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 6 incendii, 10 arderi necontrolate (incendii de vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 22 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc.

107 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora 8 persoane au fost transportate de urgenţă la spital.

În săptămâna 01 – 07 august, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 7 activităţi de informare şi acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale.

Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 32 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 10 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 27 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 170.000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 5 exerciţii la care au participat 44 de persoane şi 5 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 51 de persoane.

În urma controalelor, au fost depistate 2 unităţi care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Totodată, au fost desfăşurate mai multe controale la unităţi de turism din municipiul Ploieşti şi localităţile Sinaia şi Brazi.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

În perioada 05 - 07 august, la nivelul judeţului Prahova au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice în localitatea Sinaia.

Dintre intervenţiile cele mai relevante ale salvatorilor, menţionăm:

Un incendiu violent a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 13:03 la un apartament din municipiul Câmpina. La sosirea echipajelor de salvatori la locul evenimentului, incendiul se manifesta în bucătăria imobilului şi la bunurile aferente acesteia, cu posibilităţi de propagare la întreaga locuinţă. Ca urmare a incendiului, casa scării a fost inundată cu fum.

Salvatorii au acţionat rapid şi au procedat la evacuarea unui număr de 8 persoane (7 adulţi şi 1 minor). În urma evaluării medicale, o femeie în vârstă de 20 de ani a fost transportată la spital, fiind intoxicată cu fum. Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, 1 autoscară de salvare de la înălţime, dar şi o ambulanţă SMURD. Se pare că focul a pornit din cauza unui scurtcircuit electric.

Unităţile operaţive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Sursa:ISU Prahova

Foto ilustrativ