ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.5 august 2022

În perioada 04 – 05 august, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 46 misiuni din care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 34 urgenţe medicale SMURD şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 34 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Pompieri au acţionat pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, acesta s-a produs în localitatea Mizil.

Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în localităţile Bucov – DN 1B şi Cornu, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat misiuni de recunoaştere în teren în localităţile Păuleşti, Bucov, Comarnic şi la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

La nivelul judeţului Prahova a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor sălbatice în localitatea Sinaia.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Un autoturism a intrat într-un parapet, în jurul orei 12:30, în localitatea Bucov, DN 1B. La locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova. La sosirea echipajelor, conducătorul auto se afla în vehicul, fiind în stare de inconştienţă. În urma evaluării medicale, s-a constatat faptul că, acesta a suferit o criză de epilepsie. Ulterior, şoferul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Ploieşti, pentru investigaţii suplimentare.

În perioada 04-07 august a.c., judeţul Prahova se află sub atenţionare Cod Galben – val de căldură. Populaţia va resimţi un disconfort termic ridicat, întrucât ITU (indicele temperatură umiditate) va depăşi pragul critic de 80 unităţi.

Totodată, cu scopul de a ajuta cetăţenii să resimtă cât mai puţin acest disconfort, au fost dispuse o serie de măsuri şi acţiuni pentru prevenirea şi gestionarea efectelor generate de caniculă. Astfel, la nivelul judeţului funcţionează 7 puncte temporare de prim ajutor şi 6 puncte temporare de hidratare.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.

 

Foto ilustrativ