ISU PRAHOVA. Misiuni in perioada  1-4 august 2022
În perioada 01 – 02 august, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 50 misiuni, din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 36 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control.
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a patru incendii, o inundaţie, două recunoaşteri în teren, precum şi în alte şase intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi : deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc.
37 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere produse în localitatea Săhăteni, municipiul Ploieşti şi pe A3, km. 40. În urma incidentelor rutiere, 1 persoană şi-a pierdut viaţa, iar o a doua persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice în localităţile Sinaia (2), Cheia şi Cărbuneşti.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile AŢI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
O viaţă a fost curmată într-o fracţiune de secundă
 
Un grav accident a avut loc luni dimineaţă, în jurul orei 0957, pe raza localităţii buzoiene Săhăteni. Echipajele sosite la locul intervenţiei au constatat că în accidentul produs între un autotren şi un autoturism au fost implicate trei persoane. În urma evenimentului, două dintre acestea au rămas încarcerate, salvatorii acţionând pentru extragerea acestora dintre fiarele contorsionate. 
În urma evaluării medicale s-a constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 57 ani prezenta un traumatism cranio cerebral grav, fiind inconştient. Ulterior, acesta a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital din Capitală. A doua victimă, o femeie în vârstă de 49 ani, prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, medicii fiind nevoiţi să constate decesul.
 
Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
În perioada 02 – 03 august, s-au înregistrat 42 situaţii de urgenţă, echipajele ISU fiind solicitate la 2 misiuni de stingere a incendiilor, 1 inundaţie, 28 cazuri SMURD, precum şi la 11 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. 
 
De asemenea, 28 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.
Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere, în care au fost implicate 14 persoane. În urma acestor evenimente o victimă a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.
 
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat două misiuni de recunoaştere în teren la secţiile AŢI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
La nivelul judeţului Prahova a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice în localitatea Cărbuneşti.
 
Totodată, echipajele de salvatori au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul de aproximativ 100 mp al unui bloc de locuinţe din oraşul Sinaia. Ca urmare a scurgerilor importante de pe versanţi, apa care a pătruns în subsol avea adâncimea de un metru.
O femeie de 18 de ani a ajuns la spital după ce motocicletă pe care o conducea a intrat în coliziune cu o autoutilitară. Accidentul a avut loc în municipiul Câmpina, pe strada Calea Doftanei. Şoferul autoutilitarei implicate în eveniment a refuzat transportul la spital.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.
În perioada 03 – 04 august, s-au înregistrat 34 situaţii de urgenţă, echipajele de salvatori fiind solicitate la 4 misiuni de stingere a incendiilor, 27 cazuri SMURD, precum şi la 3 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. 
De asemenea, 26 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.
Totodată, echipajele de pompieri au intervenit pentru lichidarea a 3 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Ariceştii Rahtivani, Cocorăştii Mislii şi Brazi. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut că pagubele şi suprafaţa afectată să fie minime.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 1 misiune de recunoaştere în teren la secţiile AŢI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.
Foto ilustrativ