BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.4 august 2022

Acţiunea a poliţiştilor rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti

Pe parcursul a două zile, 2 şi 3 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au defăşurat activităţi preventiv-reactive, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, în special pe timpul nopţii, având în atenţie combaterea comportamentului agresiv în trafic, abateri de natură a pune în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Astfel, în noaptea de 2 august a.c., în jurul orei 22.45, poliţiştii au depistat un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Lazăr din muncipiu, adoptând un comportament agresiv în conducere, prin patinarea excesivă în gol a roţilor motorii.

În cauză, a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002 cu amendă în valoare de 580 de lei, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe 30 de zile.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 00.15, poliţiştii au depistat tot un tânăr de 20 de ani, care se afla la volanul unui autoturism, în timp ce conducea pe Bulevardul Petrolului, adoptând un comportament agresiv în conducere, prin realizarea intenţionată a unui derapaj controlat al vehiculului.

Şi în cazul acestuia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 580 de lei, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe 30 de zile.

Depistaţi la volan sub influenţa substanţelor psihoactive

Ieri, 3 august a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din direcţia Centru către Vest .

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Fulga.

Întrucât, acesta manifesta un comportament suspect a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

În jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza de competenţă au oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Băneşti.

 

Întrucât la înmânarea documentelor poliţiştii au sesizat faptul că acesta avea un comportament suspect i-au solicitat testarea cu aparatul Drugtest, care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Pe timpul nopţii, în jurul orei 00:15 şi poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN1B, în localitatea Bucov, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa din direcţia Buzău către Ploieşti.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Bucov.

Întrucât, acesta manifesta un comportament suspect a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Toate cele trei persoane au fost conduse la unităţi medicale în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Depistat la volan cu permisul de conducere necorespunzător

La data de 3 august a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au identificat în trafic o autoutilitară ce tracta o remorcă, acestea fiind conduse de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Câmpina.

 În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că masa totală autorizată a autoutilitarei este de 2.650 de kg, iar a remorcii este de 2.320 de kg, întrucât masa maximă autorizată a ansamblului este de 4.970 de kg, pentru conducerea pe drumurile publice, îi era necesară conducătorului auto categoria B+E, acesta fiind posesor al permisului de conducere categoria B.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Bărbat sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor privind transportul în regim taxi

Tot ieri, în jurul orei 17:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni, au identificat pe strada Telecabinei din staţiune, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 59 de ani, domiciliat în oraş, care era însoţit de doi pasageri.

În urma discuţiilor purtate atât cu conducătorul auto cât şi cu pasagerii, a reieşit faptul că aceştia din urmă, urmau să achite o sumă de bani pentru transportul rutier din zona Platoului Bucegi până la staţia de plecare a Telecabinei Buşteni, fără ca bărbatul să fie autorizat în a transporta persoane.

Având în vedere aspectele constatate, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura sancţionării sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Acţiune a poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase

La data de 3 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune în vederea verificării modului de deţinere al armelor şi muniţiilor, la domiciliile mai multor persoane din municipiul Ploieşti şi din comunele Bărcăneşti şi Sângeru.

În acest context, au fost verificaţi 5 deţinători de arme, fiind indisponibilizate 3 arme şi 10 cartuşe.

Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, în una din cauze fiind dispusă şi măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere arme. 

Exemple:

Cu ocazia verificării a doi deţinători de arme din municipiul Ploieşti, doi bărbaţi cu vârstele de 55, şi respectiv 68 de ani, s-a constatat faptul că au mutat, fără drept, armele de la adresele pentru care era autorizată deţinerea, la alte adrese la care domiciliază în prezent. 

Totodată, la domiciliul bărbatului în vârstă de 55 de ani s-a constatat faptul că nu păstra pistolul asigurat conform prevederilor legale, acestuia fiindu-i anulat dreptul de a deţine arme.

În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Tot ieri şi poliţiştii Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti în baza unor informaţii obţinute, au efectuat verificări la adresa unde locuieşte fără forme legale, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiu şi care figurează în bazele de date ca deţinător de armă neletală.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta figurează ca deţinător de armă neletală şi păstrează arma la adresa unde locuieşte fără forme legale, fără a respecta adresa de deţinere menţionată în permisul de armă.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiei.

Foto ilustrativ