Constatări ale  poliţiştilor rutieri prahoveni in ultimele 24 de ore
 
La data de 2 august a.c., în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au observat cum un autoturism condus de un bărbat a oprit în zona de acţiune a indicatorului ,,oprire interzisă". 
Poliţiştii au procedat la legitimarea conducătorului autoturismului în cauză, identificându-l în persoana unui bărbat în vârstă de 45 ani, din judeţul Ilfov. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La data de 3 august a.c., în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce de aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din oraş. 
Cu ocazia solicitării documentelor personale ale conducătorului auto şi ale autoturismului, tânărul nu a putut prezenta pentru control niciun document, motiv pentru care a fost verificat în bazele de date, reieşind faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Ulterior, în jurul orei 01:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşt- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe Şoseaua Vestului, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în comuna Bucov. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Călugărească, în timp ce executau activităti pe linie de poliţie rutieră, pe DJ 101F au obervat un autoturism ce se deplasa din direcţia Radila către Dârvari care, la vederea echipajului de poliţie a efectuat o manevra de întoarcere, continuându-şi deplasarea în sensul opus de mers. 
Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice şi luminoase pornite, pe Drumul Comunal nr.68, reuşind oprirea acestuia în satul Vadu Părului. 
În urma legitimării conducătorului auto, poliţiştii au constatat faptul că este vorba de un tânăr de 17 ani, care nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi furt în scop de folosinţă.
 
Sursa:IJP Prahova
Foto ilustrativ